Laskurahoitus on helppo, nopea ja turvallinen tapa yrityksellesi parantaa kassatilannetta, nopeuttaa kassavirtaa ja rahoittaa kasvua. Käyttämällä laskurahoitusta saat rahat laskuistasi heti tilille ennen varsinaista eräpäivää. Laskurahoitusta voi käyttää kertaluonteisesti tai jatkuvasti yrityksesi rahoittamiseen.

Laskurahoituksen edut ja hyödyt

– Saat rahat tehdystä työstä aikaisemmin tilille, etkä joudu odottelemaan suorituksia.

– Suuryritysten vaatimat pitkät maksuehdot eivät ole enää ongelma, kun kilpailet tarjouksista.

– Yrityksesi maksuvalmius paranee ja kassavirta nopeutuu ja pysyy tasaisena.

– Poistat maksuvalvonnasta, muistutuksista ja mahdollisista perintätoimenpiteistä aiheutuvan vaivan ja kulut.

Mihin tarkoitukseen laskurahoitus soveltuu?

Laskurahoitus sopii yrityksesi laskusaataviin, jotka ovat yritysten välisestä myynnistä, tavarakaupasta tai palveluiden myynnistä. Erityisesti laskurahoitusta käyttävät teollisuus- , palvelu- ja kasvuyritykset. Laskurahoitus ei sovellu urakka-, projekti- tai ennakkolaskutukseen.

Laskurahoitusta on mahdollista tehdä useilla eri toimintamalleilla

Laskurahoituksen tarjoajilla ei ole käytössään yhtä tapaa tarjota laskurahoitusta. Laskurahoituspalvelut voivat poiketa mm. seuraavilla tavoilla toisistaan:

  1. Laskurahoitusta voi ostaa jatkuvaluontoisesti, jolloin yritys myy tietyn osan laskuistaan esimerkiksi kuukauden aikana. tällöin puhutaan usein myös factoring-palveluista.
  2. Laskurahoitusta voi osaa kertaluotoisesti, jolloin yritys myy vaikka vain yhden laskun.
  3. Laskurahoituksesta voi syntyä erilaisia kuluja. Osa toimijoista perii kuukausi- ja vuosimaksuja. Osa taas perii palkkiota laskukohtaisesti ja vain silloin kun lasku rahoittuu.
  4. Luottotappio riski voi siirtyä laskun ostajalle joko kokonaan, osittain tai ei ollenkaan. Laskun ostaja voi siis ottaa omille hartioilleen vastuun siitä maksaako loppuasiakas vai pysyykö luottotappion riski myyjän hartioilla.
  5. Osa laskurahoituksen tarjoajista rahoittaa laskun kokonaan. Osa toimijoista taas osittain. Tämä tarkoittaa, että yrityksellä on mahdollisuus saada joko 100 % laskun summasta heti käyttöönsä, tai esimerkiksi 70-80 % laskun summasta heti käyttöönsä. Jos laskua ei rahoiteta kokonaan saa laskun myyjäosapuoli lopputilityksenä loput laskun summasta, laskun tultua maksetuksi.
  6. Osa toimijoista edellyttää laskun myyjältä tietyn kokoista liikevaihtoa ja myytävän laskun summalta tiettyä suuruutta. Alle 1000 euron yksittäisiä laskuja ostavat vain muutavat toimijat alalla. Lisäksi moni toimija edellyttää esimerkiksi 100 000 euron liikevaihtoa asiakkailtaan ennen kuin ne suostuvat rahoittamaan laskuja.

Ainakin nämä kuusi seikkaa ovat sellaisia, joita laskun myyjän tulee miettiä valitessaan laskurahoituspartneria. Rahoitustarjous.fi-sivustolta saat tarjouksen kaikista markkinoiden tarjoamista palveluista saman aikaisesti. Voit myös lukua lisää laskurahoitus- ja factoring-vertaislusta täältä!

Kilpailuta laskurahoitus

Rahoitustarjous.fi -palvelun avulla voit kilpailuttaa ilmaiseksi ja puolueettomasti laskurahoitusta tarjoavat yhtiöt. Saat yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia. Aloita kilpailuttaminen täyttämällä oikeanpuoleinen tarjouspyyntölomake.

Aloita tästä!

Yrityslaina

Yrityksesi yhteystiedot